Прокуратурата повдигна обвинение срещу турския гражданин, шофирал товарния камион, който причинил катастрофата до Монтана.

Припомняме, снощи, 3 май, автобус на монтанска фирма се преобърна в дере от височина около 2 метра, след като бил засечен от тежкотоварен автомобил. Инцидентът стана на път Е-79 в района на село Смоляновци около 19:30 ч.

Загинал и 12 ранени при автобусна катастрофа между Монтана и Видин

Загинал и 12 ранени при автобусна катастрофа между Монтана и Видин

Автобусът е пътувал от София за Видин и е паднал в дере от височина около 2 метра

Вследствие на инцидента почина 21-годишна жена, а 12 други бяха ранени. В Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Монтана са настанени 12 души, а други 8 от пострадалите са настанени в болницата в Монтана. Трима души продължават да са в тежко състояние.

Трима души остават в тежко състояние след автобусната катастрофа край Монтана

Трима души остават в тежко състояние след автобусната катастрофа край Монтана

Движението по пътя е затруднено. Вадят автобуса от дерето

Според обвинението на прокуратурата на 3 май, около 20 часа, на телефон 112 е постъпил сигнал за възникнало пътно произшествие в районна на село Смоляновци. Към мястото веднага били изпратени полицейски екипи и бърза помощ.

Установено е, че около 19.30 часа в районна на село Смоляновци турски гражданин, който шофирал тежкотоварния автомобил, загубил управление над превозното средство. Поради мократа настилка, ремаркето се поднесло, навлязло в насрещната лява лента на пътното платно и ударило насрещно движещия се автобус, който пътувал по редовна автобусна линия от град София към град Белоградчик.

Вследствие на удара автобусът напуснал пътното платно и се преобърнал в дере. На място загинала 21-годишно момиче, пътуващо в автобуса от град Белоградчик.

По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура в град Монтана.

По думите на хора, пътуващи в автобуса, ударът между двете превозни средства бил неизбежен, понеже камиона се движел много бързо.

Турският гражданин е задържан за срок до 72 часа. Предстои привличането му в качеството на обвиняем. Очаква се утре да бъде изготвено искане за постоянното му задържане.