Шофьор, допуснал катастрофа, се нахвърли да се бие с двама полицаи, които пристигнали на местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал снощи в 18.15 часа в кв. "Възрожденци" в Кърджали. 39-годишният П.Г. ударил с личния "Опел Кадет" паркиран "Фолксваген" пред един от блоковете в квартала.

Шофьорът напуснал местопроизшествието, без да уведоми органите на реда. Собственикът на ударената кола подал сигнал и на мястото на произшествието пристигнали двама служители в РПУ-Кърджали, които издирили извършителя на катастрофата.

Водачът категорично отказал да му бъде направена проба за алкохол с техническо средство. Раздразнен от проверката, нарушителят започнал да ругае служителите, ударил внезапно единия полицай по главата, а другия ритнал в корема.

Задържан е за срок до 24 часа в РПУ-Кърджали. Взета му е кръв за химически анализ. Образувано е бързо полицейско производство по случая за хулиганство, съпротива срещу орган на властта и нанесени телесни повреди на служители от полицията.