Андрей Кехайов продължава да поддържа позицията си, че проведеният преди дни събор на БЛС е незаконен.

Унизителна е самата намеса в дейността на съсловната организация, посочи вече бившият председател на лекарския съюз и поиска оставката на министъра на здравеопазването.

"Ако здравният министър д-р Евгений Желев има малко морал, ако все още се чувства български лекар, би трябвало сам днес или в най-кратък срок да си подаде оставката, защото липсата му на визия за здравеопазването е трагедия за цялото общество, заяви Кехайов.

На пресконференция днес Андрей Кехайов информира, е финансовото състояние на БЛС е „с много положителен баланс".

По думите му това се дължи на факта, че консултантска къща е оценила на 9,108 млн. лв. земята в центъра на София, която бе дадена на съсловната организация от предишния Министерски съвет и която е предназначена за построяване на Дома на лекаря.

Никой от УС на БЛС с изключение на главния секретар не е получавал и стотинка заплата за дейността си. Финансовите отчети са приемани единодушно от извънредните събори всяка година, заяви Кехайов.

Към момента няма запорирани сметки на БЛС, заяви Кехайов. Преди дни се появиха информации за дължими суми от БЛС.

По думите му една четвърт от приходите на БЛС идвали от дарения, постъпили от „средства за продължително обучение, от определени проекти, от определени компании, които са рекламирали в сайта или вестника на БЛС, както и средства, постъпили за провеждането на определени форуми на БЛС".

Подробен отчет той обеща на свикания от него събор в Сандански и призова всички делегати, включително напуснали членове на ръководството на БЛС, да се явят на форума, защото дължали отчет пред тези, които са ги избрали.

Самият Кехайов обаче не се яви на събора на 10-ти януари в столицата, за да направи отчета си пред 380-те присъстващи там делегати.