Не съм извършил това престъпление. Това заяви Алексей Кичатов пред съда, който гледа делото за убийството на Юрий Кутепкин.

Алексей Кичатов представи своята версия защо е обвинен за убийството на приятеля си Юли Кутепкин.
Припомняме, тялото на Юрий Кутепкин бе намерено на 31 май 1999 г. в кладенец в Елин Пелин.

Според разказа от днес на Алексей Кичатов един ден той и бившата му приятелка Красимира, заедно с приятели били в ресторант „Файтон". Влезли един цивилен полицаи и 4-5 нецивилни, които правели проверка на документи за самоличност. Кичатов дал шофьорската си книжка.

Служителите му обяснили, че трябва да отиде с тях в 5 РПУ за справка. Отпред, пред ресторанта ги чакал бус и полицаите го бутнали вътре, като незабавно му сложили качулка и белезници. Пътували известно време и спрели на някакво място, където започнали да го бият. Обвиняемият предположи, че са били на открито, тъй като се спомня, че чул птички.

Докато ги били полицаите му казаликакво да каже при разпита - къде е трупът на Кутепкин и как е извършил убийството. Алексей Кичачтов отказал да говори това, но тогава полицаите го заплашили, че ще пострада приятелката му Красимира. Затова и Кутепкин направил това, което му казали - признал за извършването на убийството.

Съдия Мими Петрова го попита защо сега не е със своята голяма любов Красимира, за която е бил готов да жертва живота си, но Кичатов обясни, че затворът ги е разделил.

7 години той прекара зад решетките за убийството на Андрей Луканов. През това време Красимира срещнала друг. Когато излязъл от затвора и разбрал, че тя е намерила щастие с друг мъж, той й простил „измяната". Съдия Мими Петрова се изненада на този благодарен жест от негова страна.

Аз просто съм такъв човек", обясни Кичатов.

Припомняме, имената на Кичатов и Кутепкин станаха известни по делото за убийството на бившия премиер Андрей Луканов от 2 октомври 1996 г. Според публикации в медиите Кутепкин е бил човекът с клошарските дрехи, забелязан край дома на Луканов.

На 15 март 2007 г. миналата година Върховният касационен съд оправда окончателно всички подсъдими в процеса за убийството на Луканов - Александър Русов, Алексей Кичатов, Юрий Котепкин, Георги Георгиев, Юрий Ленев и Ангел Василев