Бизнесменът Киро Киров съобщи, че през тези 40 дни, в които студентът Румен Гунински е в плен, се се срещал с бащата Румен Гунински, от полицията обаче не са го търсили.

Киро Киров посочи, че не знае никакви подробности по случая, освен това, което е публикувано от медиите. Бизнесменът не коментира въпроса с откупа, като няколко пъти каза, че не е специалист по отвличанията.

Припомняме, вчера вечерта в близост до стадиона в град Елин Пелин бе открит Румен Гунински. Около 20 часа похитителите му са го оставили на това място. Все още няма информация дали е платен откуп.

Според него сведенията за отвличането на Гунински са малко и противоречиви, но това е и редно, за да може полицията да си свърши работата.

"Казаха, че се е обадил от собствения си телефон, но това е малко вероятно. Когато аз бях оставен, всичко ми беше взето", припомни Киров.

Той допълни, че е почукал на къща в блидост и е помолил да наберат номер на сина му, за да дойде да го прибере.

"Помолих да наберат номер, тъй като нямах дори и очила и не виждах цифрите", обясни Киров и добави, че в неговия случай той е бил освободен на третия ден след като е платен откупът. Дали и кога е станало това с Гунински все още няма данни.