Арестуваният вчера кмет на карловското село Войнягово Тодор Танковски е поискал 150 лева от човек, за да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на Войнягово, съобщават от Районната прокуратура в Карлово.  

Кметът на Войнягово арестуван с подкуп

Кметът на Войнягово арестуван с подкуп

Полицаи са го задържали на паркинг в Карлово.

Уточнява се, че досъдебното производството е било образувано на 18 юни с разпит на свидетел, който е заявил, че Танковски е поискал 150 лева, за да спомогне на лице, което е разследвано за друго престъпление, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване - за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма.

До момента е установено, че на 18 юни в Карлово, между Танковски и горепосоченото лице е била уговорена среща на паркинг в централната част на Карлово, като на Танковски била предадена поисканата сума.

Непосредствено след предаване на сумата, управляваният от Танковски автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лв., в купюри от 20 и 10 лева, за които той заявил, че сумите са за нуждите на кметство Войнягово. Иззет е и мобилният му телефон, от който се е водела комуникацията между двамата.