Вече бившият градски прокурор Николай Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов и в своите показания пред Върховна касационна прокуратура, съобщава вестник "Преса".

Доскорошният обвинител на София е единственият от тримата събеседници, разпитван за скандалния запис. Проверяващите търсят данни за търговия с влияние и престъпления срещу правосъдието. Предстои прокурорите да извикат и бившия премиер Борисов и земеделския ексминистър Найденов.

На свой ред тримата от службата за подслушвания СДОТО, разпитвани по СРС-скандала, свързан с ексМВР шефа Цветан Цветанов, не отстъпват от показанията си, твърдят още разследващи пред вестника.

Припомняме, трима от първоначално обвинените четирима шефове на СДОТО признаха пред разследващите, че са използвали мобилните станции за незаконно подслушване с устното разпореждане на Цветан Цветанов.

След избухването на скандала бившият премиер Борисов гарантира за Цветан Цветанов, подчертавайки че той не е извършвал подобни престъпления. Борисов дори призна, че "Цветанов се е заклел в децата си, че не извършвал подобни действия".

Очаквано, всички, засегнати по някакъв начин от този скандал лица бяха разпитани. През спецпрокуратурата минаха вносителят на сигнала Сергей Станишев и самият Цветан Цветанов. Последният отказа всякакъв коментар в деня, в който прокуратурата съобщи за обвиненията срещу него. Мотивът - не бил чел съобщението и не знаел за какво става дума.

Преди дни обаче бившият вицепремиер заяви, че може да се откаже от имунитета си, но едва след вота. Най-вероятно Цветанов ще се защитава с твърдението, че устни заповеди не се дават, нито се изпълняват, предположиха юристи.