Катастрофа с мигранти е станала на Подбалканския път в местността "Шарен кол", съобщи bTV. Нелегалните чужденци са били превозвани от български гражданин.

Малко след 8 часа тази сутринта полицейски патрул от Пирдоп подал сигнал за спиране на съмнителен автомобил, но шофьорът не се подчинил. След кратко преследване колата самокатастрофирала на пътя между Челопеч и София в района на Чавдар. Шофьорът избягал, но по-късно е заловен. Той е българин и е криминално проявен.

В автомобила са открити 9 сирийски граждани. Те са откарани в столични болници. Няма опасност за живота им. По информация на bTV четирима от мигрантите са пострадали по-тежко. Те са транспортирани до болница "Света Анна". Останалите петима са с по-леки наранявания и са откарани в ИСУЛ.

Джип с мигранти удари други четири коли край летище София

Джип с мигранти удари други четири коли край летище София

Шофьорът се издирва

По данни на медията сирийците са на възраст между 25 и 35 години.

По-късно от УМБАЛ "Св. Анна" съобщиха, че единият закараните там чужденци не е хоспитализиран и е изписан за домашно лечение. Той е роден през 2001 г. и е с гръдна травма. Останалите трима са настанени в реанимация. Първият от тях (род. 1985 г.) е със счупен пубис и фрактура на бедрена кост. Вторият(род. 1997 г.) е със счупена ключица. Третият (род. 1987 г.) е в най-тежко състояние. Той е със съчетана травма - фрактура на ребра, пневмоторакс, фрактура на скапула и ключица.