Колко буса с мигранти са засечени тази сутрин у нас? Оказва се, че институциите не могат да отговорят еднозначно на този въпрос - МВР и прокуратура. Поводът да задаваме този въпрос е противоречива информация, след като окръжният прокурор в Стара Загора Дичо Атанасов съобщи, че преди случая с катастрофиралия бус край Чирпан е заловен друг, в който са превозвани отново мигранти. Към момента няма данни двата микробуса да имат връзка.

Нито в МВР, нито в Окръжна прокуратура - Стара Загора знаят с точност. От Окръжна прокуратура - Стара Загора ни препратиха към Районната прокуратура - Стара Загора, с която екипът на News.bg дори не успя да се свърже.

Какво знаем дотук със сигурност:

Товарен бус, превозващ 46 нелегални мигранти от Афганистан, катастрофира около 5 ч. тази сутрин на АМ "Тракия". Шофьорът, за който също се предполага, че е чужд гражданин, избягал и в момента по официални данни продължава да се издирва. Нова телевизия и бТВ съобщиха, че той вече е арестуван.

В катастрофата има един загинал и 32 ранени, които към този момент се преглеждат в болници. Трима от тях са в тежко състояние.

По информация на окръжния прокурор в Стара Загора Дичо Атанасов преди случая с катастрофиралия бус е заловен друг бус, в който са превозвани отново мигранти. Именно той съобщи, че към момента няма данни двата микробуса да имат връзка. Друга информация около случая не е оповестена до момента, като от МВР и от Окръжната прокуратура в Стара Загора единствено потвърдиха, че и те имат тази информация, но неофициално.

Нова телевизия съобщи, че се издирва още един бус с мигранти, но свързан с катастрофиралия, както и че е заловен предполагаемият организатор на канала за нелегални мигранти, свързан с катастрофата на АМ "Тракия". Двете институции, с които се свързахме, увериха, че утре - в работен ден, вече ще има повече подробности.

Бус с 46 мигранти катастрофира на "Тракия", шофьорът се издирва

Бус с 46 мигранти катастрофира на "Тракия", шофьорът се издирва

Ограничено е движението по активната лента в участъка