Движението при км 165 на АМ "Тракия", в посока София, в района на Плодовитово, се осъществява в изпреварващата лента. Поради катастрофа е ограничено преминаването по активната лента в участъка, съобщават от АПИ. Инцидентът се е случил край Чирпан. 

Катастрофата е станала в 5 часа тази сутрин - товарен бус се е ударил няколко пъти в мантинелата. На този етап се смята, че конкретната причина е спукана задна гума. 

Шофьорът, за който също се предполага, че е чужд гражданин, е избягал и в момента се издирва. 

Бусът е превозвал 46 нелегални мигранти, по първоначални данни всички от Афганистан

Колко буса с мигранти са засечени тази сутрин у нас?

Колко буса с мигранти са засечени тази сутрин у нас?

Нито МВР, нито прокуратурата знаят с точност

От МВР съобщават, че има един загинал и много ранени - 32 души са откарани за преглед по различни болници. Няколко от тях са в тежко състояние.

Екипи на полицията все още са на място.

По думите на окръжния прокурор в Стара Загора Дичо Атанасов, преди случая с катастрофиралия бус е заловен друг, в който са превозвани отново мигранти. Към момента няма данни двата микробуса да имат връзка. 

Нова телевизия съобщи, че се издирва и друг бус с мигранти, който по голяма вероятност се е движил с катастрофиралия и с пилотна кола.

По-късно Районната прокуратура в Стара Загора посочи, че по случая са задържани двама мъже - С.К. на 25 години и Д.К. на 27 години.

Инцидентът на АМ Тракия" се случва само седмица, след като в землището на софийското село Локорско бе открит изоставен товарен автомобил, в който се бяха задушили 18 мигранти, а още няколко бяха в тежко състояние и приети в реанимация заради условията на превоза.

7 са арестуваните за камиона с 18 мъртви мигранти
Обновена

7 са арестуваните за камиона с 18 мъртви мигранти

Двама от чужденците остават на интензивно лечение в Пирогов