Със заповед на директора на МБАЛ-Благоевград д-р Красимир Михайлов е назначена комисия, която да разследва трагичния случай с бебето Боби Димитров, съобщи ръководителят на здравното заведение, цитиран от БиТиВи.

Припомняме, детето издъхна в понеделник по обяд в благоевградската болница от остра дихателна недостатъчност и двустранна пневмония.

Близките му обвиняват педиатъра д-р Христина Марянова, че е сбъркала диагнозата му и го е лекувала неадекватно.

Ще се проследи дейността на лекарите в детското отделение от постъпването на Боби до неговата кончина. Ще се провери цялата документация, както и назначеното му лечение, каза Михайлов.

Самият той настоявал медиците да уредят транспортирането на детето в столична клиника, откъдето отговорили, че "няма места". Запитвания са правени още в неделя към Трета градска болница в столицата, към Педиатрията на Университетската болница и към Инфекциозна болница.

В понеделник е проведен разговор с дежурния в здравното министерство. Всички обяснили, че назначеното лечение на Боби е адекватно и няма смисъл да го местят в София, защото и там щели да го лекуват по същия начин.

Проверка тече и от Регионалния център по здравеопазване в Благоевград. Заповедта е на шефа на РЦЗ д-р Анатоли Тачов.

"Ще се види цялата дейност и на д-р Марянова, и на колегите в детско отделение. Специализираната проверка ще покаже има ли пропуски в работата им, допуснати ли са лекарски грешки при лечението на бебето", уточни д-р Тачов.