Контрабандист на цигари се е опитал да избяга от полицейска проверка, като се е наложило полицейски коли да го гонят по пътя от АМ „Тракия” към град Нова Загора.

Автомобилът на контрабандиста е бил спрян едва след като са се намесили и полицаите от Нова Загора. Шофьорът е задържан, като от колата му са иззети 50 000 къса цигари без бандерол.

Водачът е 39-годишният Х.С. също от квартал “Надежда” в град Сливен. 

Това е вторият автомобил, който в рамките на 20 минути сливенските полицаи засичат с контрабанди цигари.

Малко преди това на отбивката за Нова Загора на АМ”Тракия”, е засечен и спрян лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от 38-годишния М.М. от сливенския квартал “Надежда”. В колата полицейските служители намерили пет мастербокса с 50 000 къса цигари, без акцизен бандерол.

 

Контрабандните цигари са иззети от същите служители на “Икономическа полиция” в Сливен.

От МВР припомнят и случая от началото на месец юни тази година, когато задържаха трима мъже, занимавали се с незаконна търговия с тютюневи изделия.

Тогава за да избегнат проверката, контрабандистите удариха служебния автомобил, опитаха да избягат и катастрофираха в центъра на село Богданово. При акцията бяха  иззети 50 000 къса цигари. Единият от задържаните получи осъдителна присъда.