Криминално проявени, облечени с черни тениски с надпис " Security " нападнали туристка в Несебър, съобщиха от бургаската полиция. На 06 септември в Районно управление - Несебър е получено съобщение от 48-годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг.

Тя разказала, че около 01:00 ч. в района зад хотел "Регина" в курорта двама непознати младежи, облечени с черни тениски с бели надписи "Security",  се опитали да й ограбят дамската чанта, използвайки физическа сила и заплаха с нож "мачете".

В резултат на своевременно предприетите полицейски действия около 02:30 часа на крайбрежната алея в близост до бар "Мексо" са задържани криминално проявените бургазлии - И.А. на 26 години, носещ в себе си мачете и К.М., - 24-годишен.

Установено е, че двамата бургазлии се придвижвали с лек автомобил "Фолксваген Пасат", с бургаска регистрация, паркиран в близост до ресторант "Каручката" в Слънчев бряг, в който са открити три черни тениски с бели надписи "Security".  

И.А. и К.М. са задържани за срок от едно денонощие. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Районно управление – Несебър.