Районна прокуратура - Сливен е внесла в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Стефан С. Той е обвинен за това, че през периода 11 март - 18 март в гр.Сливен, е предложил парични суми на осем души, с цел да ги склони на 26 март да гласуват за определена политическа сила.

Предстои Районен съд - Сливен да насрочи заседанието си.

Също така, под надзора и ръководството на Районна прокуратура - Айтос е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 10 март и на 17 март на територията на Община Айтос е предложил да организира безплатни екскурзии до Турция на група от хора, да упражнят право си на глас в полза на определена политическа сила.

Проведено е претърсване и изземване в недвижим имот , находящ се в гр.Айтос на ул. "Любен Каравелов", който е нает и се използва от политическа сила. Иззети са списъци и документи. Разпитани са и множество свидетели.

Към момента по случая няма задържани лица.

За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 1г. до 6г. и "глоба" от 10 000лв. до 20 000лв.