Над 900 снегопочистващи машини са на терен заради снеговалежа. Това стана ясно от коментара на шефа на АПИ Дончо Атанасов. Има ограничение на движението на тежкотоварните автомобили по някои от старопланинските проходи като "Троянски", "Котленски", "Петрохан", и "Шипка", обясни той.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през "Вратник" и "Твърдишки" стана ясно от думите му.

Заради завъртял си сутринта тежкотоварен камион на пътя Плевен - Бяла за кратко е било затруднено движението по първокласния път, но трафикът бързо е нормализиран, обясни инж. Атанасов. Проверка ще установява причините.

700 снегорина почистваха пътищата в страната

700 снегорина почистваха пътищата в страната

Към момента в София над 160 машини са на терен

Няма тежки проблеми по републиканската мрежа. Магистралите са на асфалт, доволен е Атанасов. Зимното поддържане в България е на високо ниво, по мнението му. Шефът на АПИ призовава шофьорите да се съобразяват със зимните условия.

От коментара му стана ясно, че тежките катастрофи при зимни условия били минимални. Обикновено фаталните инциденти ставали при сух асфалт. Апелирам да се внимава, защото все пак е зима и сутрин, когато температурите са доста по-ниски е възможно да има заледяване, въпреки че опесъчаваме постоянно, настоя още Дончо Атанасов.,

Той призова шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път само с подходящи гуми. Прогнозите предвиждат засилени снеговалежи през деня. Той напомни, че блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява снгопочистването и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.