"Нямам намерение да казвам кой ми е оказвал натиск, защото нямам никакво основание да вярвам в институциите, в частност на прокуратурата". Това заяви пред журналисти лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки.

Той бе разпитан в специализираното звено "Антикорупция", заради думите му, че върху него е оказван натиск да прекрати бизнеса си с горива. Марешки е споделил пред прокурорите единствено, че няма никакво основание да вярва на прокуратурата и затова няма как да каже кои са хората, които го заплашват, защото така щял да се изложи на по-голяма опасност. Той допълни, че няма доверие, че някой ще го защити.

По думите му, чувства се заплашен и това, което е предприел е публичност. На въпрос дали ще поиска оставката на главния прокурор Сотир Цацаров, народният представител отговори, че всеки, който не си върши работата трябва да напусне мястото, което заема, но към този момент не иска оставката му. Марешки отрече да е клеветил прокурор Виолета Радева и допълни, че е задал въпроси по информация в медиите. Той изрази надежда, че държавното обвинение ще провери информацията.

"Излиза, че главният прокурор е най-големия артист, защото ако той прави това нещо и в същото време обвинява някой друг, това е висша форма на артистизъм", заяви Марешки във връзка с изказването на Цацаров, че депутатът играе театър.

Лидерът на "Воля" каза още, че очевидно и главният прокурор не вярва на прокуратурата, защото коментирал, че скандалът "ЦУМ-гейт" е сценарий, но не посочил чий.