Красимир Маринов - Големият Маргин ще влезе отново в ареста.

Това стана след като прокуратурата представи пред Апелативния съд нови доказателства по обвинението за организиране на престъпна група с цел разпространение на наркотици.

Съдът отмени решението на Софийски градски съд, с което на Големия Маргин бе наложена мярка за неотклонение "подписка" и той излезе от ареста. Днешното заседание на Апелативния съд е по жалбата на прокуратурата срещу решението на СГС, като заедно бяха разгледани и мерките на другите двама, задържани от полицията.

Компания в ареста на Красимир Маринов ще правят и Милен Алексиев, част от тази група, както и Стефан Бонев - Сако, който по определението на градския прокурор на София Кокинов е „изпълнителен директор на групата".

В неделя градските съдии оставиха в ареста Сако, а днес апелативният съд потвърди това решение.
Стефан Бонев изпусна нервите си след решението на съда и започна да псува журналистите явно подразнен от мярката.

Адвокатът му Марин Марковски обясни, че Апелативният съд е приел показанията на свидетелите, а това е против смисъла на закона и доказателствата по делото.
Определението на Апелативният съд е неоснователно, категоричен е Марковски.

Показанията на свидетелите са абсолютно неясни, допълни адвокатът.

Аргументите ни в неделя бяха достатъчно убедителни, но председателят на състава не ги прочете така както днес апелативните съдии. С тези думи Николай Кокинов коментира решението на Апелативния съд.

Прокурорът посочи, че е увеличен броят на разпитаните свидетели, а за активното съдействие на свидетеля Тихомир Георгиев няма да има бонуси като „намалена присъда".
Според него прокуратурата разполага с достатъчно убедителни доказателства срещу Маргина и Сако.
Има приложени СРС-та, а в момента се издирват и още няколко душиот групата, допълни Кокинов.

„Нямаме доказателства за съпричастност на Николай Маринов към тази група", заяви градския прокурор и намекна, че Малкият Маргин може и да е извън страната.

Припомняме, на Малкия Маргин не е повдигнато обвинение за участие в престъпната група за разпространение на наркотици. Николай Маринов е обявен за общодържавно издирване във връзка с показния разстрел на радиоводещия Боби Цанков от 5 януари 2010 година.

Обвинението за престъпна група за разпространение на наркотици е четвъртото обвинение срещу Големия Маргин, но долната инстанция на съда не уважи искането на прокурора за постоянен арест и Маринов бе освободен с мярка "подписка".

Останалите обвинения срещу Красимир Маринов са за организирана престъпна група с цел поръчковите убийства на покойния вече Иван Тодоров Доктора, Любен Гоцев и Никола Дамянов, за пране на пари и третото - за убийството на Боби Цанков.
Първите две дела са в ход от няколко години, а третото и четвъртото обвинение бяха повдигнати само в рамките на една седмица този месец.