Съпругата на арестувания бизнесмен Вълчо (рожденото име на Ветко - б.р.) Арабаджиев - Маринела написа емоционален пост в социалната мрежа Фейсбук, с което настоява за операция за своя съпруг, пише "24 часа". В същото време признава, че докато не бъде излекуван от коронавирус съпругът й не може да бъде подложен на необходимата му операция.

Припомняме, на 23 ноември стана ясно, че Ветко Арабаджиев е в ковид отделение.

В социалната мрежа Фейсбук Маринела написа - "Няма да стоя невидима, няма и да се смаля, защото на първо място съм майка и съпруга. Как вечер заспиват тези, които играят на зарове със съвестта си и във времена на паника и страх проявяват злорадо любопитство, надявайки се да изкарат новина как Вълчо Арабаджиев е здрав и прав? Или просто са приспали съвестта си.".

Маринела изтъква колко добър съпруг и баща е Ветко, че е в критично състояние с вторична бронхопневмония, трикратно завишени туморни маркери и съпътстващо тежко заболяване, което налага спешна операция. Тази операция не може да извършена, докато не бъде напълно излекуван от корона инфекцията, признава самата тя и благодари на хората, проявили загриженост и обич.

Припомняме, от 16 юли Маринела Арабаджиева отново е в ареста.

На 1 април стана ясно, че Маринела Арабаджиева излиза под домашен арест, а съпръгът й Ветко остава в ареста. Тогава решението не беше окончателно.

Съпрузите са подсъдими по дело за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари. Те бяха екстрадирани от Барселона през май 2019 г. по искане на прокуратурата.