Купуването на гласове е стар и тежък проблем, но на последните избори, когато имаше машинно гласуване, нещата отиват в нормална посока. Хората в МВР вече са свикнали с новите условия на работа и изборите този път ще бъдат честни. Това заяви бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов пред БиТиВи.

Той очаква нормален резултат на предсрочните избори на 2 октомври, но въпросът е колко хора ще излязат да гласуват. Йорданов смята, че служебното правителство ще се справи с осигуряване на честно гласуване на предсрочните избори. Резултатите ще бъдат видими, добави той.

Демерджиев залага на сигурни и спокойни избори

Демерджиев залага на сигурни и спокойни избори

Иска да върне доверието към полицията

По отношение на нарастващата битова престъпност, Йорданов обясни, че има пряка връзка между икономическото състояние на конкретната държава и престъпността. Просто ситуацията е такава, но ако всички държавни органи си изпълняват задълженията, положението би могло да бъде по-добро, очаква той.

Според Йорданов има неизпълнение на задължения на държавните органи заради зачестилите случаи на битовата престъпност, но не става въпрос само за полицията. Той не знае да се осъществява нещо ново в насоката "битова престъпност", а органите на реда се съсредоточават само върху извършеното престъпление, а след това се забравя, че има изпълнение на наказанието. "Трудно ми е да се сетя някой извършител на престъпление да се е превъзпитал от затвора," изтъкна Емануил Йорданов.

При битовата престъпност в малките населени места винаги става въпрос за хора, които са познати на местните, защото живеят там. При престъпление, извършено при условие на опасен рецидив, престъпникът ще остане за дълго време в затвора и хората ще си починат, смята Йорданов.

Той е на мнение, че възстановяването на доброволните отряди или патрули няма да доведат до решаване на проблемите с битовата престъпност.

Жители на благоевградското село Микрево излязоха на протестно шествие

Жители на благоевградското село Микрево излязоха на протестно шествие

Поводът - убийството на възрастен човек, извършено миналата седмица