Предсрочните избори на 2 октомври трябва да протекат спокойно, сигурно и да се даде възможност на хората да упражняват правото си на глас. МВР ще изисква контролните органи да положат всички усилия да се разкрият лицата, които стоят зад купения и корпоративен вот, за да може да бъдат изправени пред съда.

Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на Националното съвещание на ръководството на МВР

Донев постави задачите пред МВР – войната по пътищата и купеният вот

Донев постави задачите пред МВР – войната по пътищата и купеният вот

Не се намираме от двете страни на магистралите - заедно сме в това безумие

Демерджиев ще настоява за законност в действията на полицията. Всеки, който спазва принципа, ще има подкрепата на силовия министър, но ако не се спазват принципите на законност, подкрепа няма да има, закани се той.

По думите му цялата общественост гледа към МВР заради изборите и справяне с проблемите, за да може да се върне доверието към институцията.

Другата основна цел пред МВР е превенцията - пътнотранспортният травматизъм, битовата престъпност, борбата с конвенционалната престъпност, контрабандата и ДДС измамите. Приоритет пред МВР остава и незаконната миграция. Положението е тревожно от гледна точка на увеличаващия натиск и не може да си позволим преминаването на мигрантски потоци вътре в страната, настоя Демерджиев. 

Иван Демерджиев: МВР няма да оттегли жалбите си срещу решенията на съда за ареста на Борисов

Иван Демерджиев: МВР няма да оттегли жалбите си срещу решенията на съда за ареста на Борисов

Служебното правителство не е ревизионно, изтъкна той

Той увери, че политическият кабинет внимателно изследва проблемите и са предприели конкретни действия. Демерджиев ще изисква от МВР и от служителите на ведомството резултати, които да бъдат за българските граждани и общество. Ако успеем да се справим със задачата, доверието и уважението към полицията ще го усетите навсякъде по улиците, подчерта вътрешният министър.