Служебният правосъден министър Крум Зарков счита, че стандартите за промяна в изборното законодателство в неверието преди предстоящи избори са важни. Той не знае дали скоро ще има нови предсрочни парламентарни избори, но идват местни избори съвсем скоро.

Няма метод за гласуване тип панацея, но, ако приемем, че можем да се замислим върху аргументите за хартиената бюлетина, всеки има право да изрази мнение и следва да го уважим, обясни той по време на участието си в първото заседание на парламентарната правна комисия.

ГЕРБ и ПП кръстосаха шпаги за задкулисието, бюлетината и за "една ръкохватка на стълбище"

ГЕРБ и ПП кръстосаха шпаги за задкулисието, бюлетината и за "една ръкохватка на стълбище"

ГЕРБ започнаха брутално да налагат волята си, газейки закона, заяви Милен Матеев

Според него обаче съвместното гласуване с двата способа (машинно гласуване и хартиена бюлетина в една секция) е възможно най-лошият вариант. Смятането на двата вида гласуване гарантира огромен брой задраскани нарушени протоколи. Това е абсолютно сигурно, категоричен бе Зарков.

Той определи законопроектите за промяна в Изборния кодекс като ненавременни и някои от тях - вредни. Иначе самият Зарков е привърженик на машинното гласуване.

Хартиената бюлетина мина на първо четене в комисия, ДПС иска машините на Тотото

Хартиената бюлетина мина на първо четене в комисия, ДПС иска машините на Тотото

Три законопроекта променят Изборния кодекс те са на БСП, "Възраждане" и "Продължаваме промяната".

От думите му стана ясно още, че остава да бъдат приети още 10 законопроекта, за да може България да получи средствата по втория транш от Плана за възстановяване и устойчивост. Без да бъдат приети законите, няма да имаме достъп до втория транш от средствата по ПВУ, предупреди служебният правосъден министър.

Зарков посочи кои законопроекти остава да бъдат приети от 48-ото Народно събрание: Закон за медиацията, Закон за правната помощ, два проекта на Закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, Закон за КПКОНПИ, Закон за кадастъра и имотния регистър, Закон за личния фалит, Закон за защита на лица, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения и законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт и НПК, касаещи главния прокурор.

Промените в КПКОНПИ минаха в комисия, ГЕРБ се надява да няма още една бухалка

Промените в КПКОНПИ минаха в комисия, ГЕРБ се надява да няма още една бухалка

Със законопроекта трябва да се създаде разследващ орган