ПП са притеснени от реставрацията на всички порочни законодателни явления от управлението на ГЕРБ. Това стана ясно от декларацията на Милен Матеев от ПП.

Той атакува нечистоплътни договорки от страна на хората на Бойко Борисов за председател на НС и парламентарните комисии. ГЕРБ започнаха брутално да налагат волята си, газейки закона, изтъкна той. Законите се внасяли на тъмно, според него.

Обществото биваше поставяно пред свършен факт, каза Матеев.Трябва да се знае кой предлага даден закон, според него. ГЕРБ не обичат това, категоричен бе народният представител и изтъкна, че с порочния си модел на управление погазили държавността. На практика България престана да бъде парламентарна република, според депутата.

Патент на ГЕРБ е с преходни и заключителни разпоредби да се променят важни закони. ГЕРБ бързали към нови избори и затова искали да наложат връщане на хартиената бюлетина.

Хартиената бюлетина мина на първо четене в комисия, ДПС иска машините на Тотото

Хартиената бюлетина мина на първо четене в комисия, ДПС иска машините на Тотото

Три законопроекта променят Изборния кодекс те са на БСП, "Възраждане" и "Продължаваме промяната".

ПП е против това и ще се бори срещу връщането на порочните практики на ГЕРБ и присъдружните им партии, както стана ясно от думите му.

Цинизми и двуличие пък видя Георг Георгиев от ГЕРБ. Декларацията ви бе нищожна, обърна се той към ПП и атакува Кирил Петков, който нарушил Конституцията. Правителството му довело страната до просешка тояга и скъсало с всяка реалност. Освен това кабинетът Петков стимулирал износа на оръжия и вноса на руски газ.

Георгиев припомни и сделката с Джемкорп и ги захапа за нескопосания им план за възстановяване. Вие се опитахте да пазарувате депутати, каза народният депутатите и изтъкна, че ПП превърнали НС в пазар. Хората очаквали да видят не лицата на една провалена промяна, а евроатлантическо управление.

Георгиев коментира и "една ръкохватка на стълбище, по-известна като парапет". Кирил Петков се възмути от истинските лъжи, които се произнасяли от тази трибуна. С хартиената бюлетина ГЕРБ искали да върнат задкулисието през задната врата. Те се готвят за избори, смята Петков.

Кирил Петков: ДПС и ГЕРБ искат вот с хартия, за да си върнат чувалите

Кирил Петков: ДПС и ГЕРБ искат вот с хартия, за да си върнат чувалите

Той не е съгласен, че отливът на избиратели е от страх от машините