Депутатите от "Продължаваме Промяната" напуснаха заседанието на Комисията по правни въпроси, където трябва да се разглеждат 3 внесени предложения за промени в Изборния кодекс. Мотивите за това са, че в дневния ред като първа точка е влязло предложение на служебния кабинет, входирано вчера, което за тях е неспазване на процедурни срокове.

Действието се разигра, след като председателят на комисията Радомир Чолаков от ГЕРБ/СДС предложи днес да бъдат разгледани и Законопроектът за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности на Министерски съвет и проектозакоът на ДБ за промени в Изборния кодекс.

Срещу това възразиха Петър Петров от "Възраждане" и Милен Матеев от "Продължаваме промяната".

Кирил Петков: ДПС и ГЕРБ искат вот с хартия, за да си върнат чувалите

Кирил Петков: ДПС и ГЕРБ искат вот с хартия, за да си върнат чувалите

Той не е съгласен, че отливът на избиратели е от страх от машините

Надежда Йорданова от "Демократична България" бе лаконична, че законопроекти по една и съща тема следва да се разглеждат заедно, както и че трябва да се спазват срокове.

Отвън депутатите на "Продължаваме Промяната" обясниха, че действието им не означава, че оставят да се гласува връщане на хартиената бюлетина. Позицията си те ще изразят по време на обсъждането в парламента, обясни Милен Матеев.

На заседанието на Комисията остана Божидар Божанов от ПП.

Припомняме, че и началото на пленарния ден днес започна със скандал по темата, като депутатите спориха по дневния ред на парламента за седмицата. Акцент на спора беше точката, която предвижда промени в Изборния кодекс, която съдържа връщане на хартиената бюлетина на изборите. Все пак промените в Изборния кодекс останаха в дневния ред.

Ще върне ли 48-то НС хартиената бюлетина?

Ще върне ли 48-то НС хартиената бюлетина?

ГЕРБ, БСП и ДПС имат достатъчно гласове затова