"Продължаваме промяната" е против връщането на хартиената бюлетина. Тази категорична позицията изрази пред News.bg бившият премиер Кирил Петков. Това ще е крачка назад, а по мнението му и стъпка назад към злоупотребите, които всички помним с чувалите с бюлетини, с подправени протоколи. "С всичко това, което загърбихме в миналото", подчерта той.

Аз съм абсолютно сигурен, че и ГЕРБ, и ДПС много искат да прокарат смесено гласуване с връщане на хартиената бюлетина за следващите избори, за да се върнат към старите си практики, посочи още Кирил Петков.

Той не е съгласен с аргумента, че част от отлива на избиратели се дължи на страха от машинното гласуване. Това беше аргумент първия път, каза още бившият премиер. По думите му вече няколко избора са проведени с машини и хората се чувстват комфортно с тях.

Възрастните хора вече не се притесняват, така че това са псевдоаргументи, за да се скрие истинската причина, а тя е - злоупотреби по време на следващите избори, смята още Кирил Петков.

Ще върне ли 48-то НС хартиената бюлетина?

Ще върне ли 48-то НС хартиената бюлетина?

ГЕРБ, БСП и ДПС имат достатъчно гласове затова

Как ще гласуват депутатите и дали ще успеят да върнат смесеното гласуване - и с машина, и с хариена бюлетина във всяка една секция, е един от въпросите още от началото на 48-о Народното събрание, тъй като разпредението на гласовете по парламентарни групи би било и показателно за сформиране на нова коалиция - поне така посочват политолози. Още в миналото Народно събрание БСП внесе законопроекта за това, като неговото разглеждане се размина благодарение на един глас. ГЕРБ последователно атакуват машинното гласуване с различни аргументи. Позицията на ДПС е уклончива на този етап

След изказването на Стефан Янев, че от ПП "Български възход" са против връщането на стари практики, включително и бюлетината на хартията и в чувал, въпросът остава да виси на гласовете на "Възраждане".