Мъж ограби денонощен магазин в Елин Пелин навхръх празничния 22 септември, съобщават от полицията.

Към 23.40 часа в МВР постъпил сигнал, че около 20 минути по-рано в търговския обект е влязъл мъж с плътна предпазна маска на лицето и слънчеви очила, който заплашил продавача с пистолет, след което отнел касовата наличност, два мобилни телефона и кутия цигари от щендера.

Незабавно на място били изпратени полицейски екипи и бил извършен оглед на местопроизшествието.

На пътя за село Мусачево, изхвърлени в тревните площи, били открити част от откраднатите вещи и използвани при обира дрехи. Те са иззети като веществено доказателство, а по случая е образувано досъдебно производство.

При издирването криминалистите установили свидетел, който дал сведения по отношение на грабежа. Така разследващият екип събрал достатъчно данни, сочещи към самоличността на обирджията.

При полицейска операция, към 19.30 часа снощи мъжът бил задържан в столично казино. Той е криминално проявен и осъждан ефективно за кражби, водещ скитнически начин на живот и с 8-месечна условна присъда.

При извършения му обиск у 37-годишния столичанин са открити доказателства за престъплението. Той е направил пълни самопризнания.

Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.