Маскирани са се опитали да нахлуят в къщата, където е бил със семейството си бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев, съобщи той пред bTV.

"Категоричен съм, че това е опит за демонстративно сплашване", каза Ботев.

От МВР заявиха, че има сигнал за случая, но подробности ще изнесат по-късно през деня.

Трима маскирани са прескочили оградата на дома в четвъртък вечерта към 22 часа. Пред телевизията той разказа, че има опит да нахлуят няколко души с качулки, маски и шапки. Навлизането им в къщата е предотвратено по случайност. Един от синовете на бившия зам.-министър е забелязал нападателите и започнал да вика

Единият от маскираните е прескочил оградата и вече се е насочвал към къщата. В този момент кола е минавала по улицата. Вероятно чувайки виковете, шофьорът е осветил нападателите с фаровете си. Маскираните са прескочили обратно през оградата и са се отдалечили, разказа Ботев.

"Психически няма как това да се преодолее, травмата е жестока", каза бившият зам.-министър. По думите му, той е обикновен човек. "Децата, близките ми са свещени за мен. Нямам охрана от НСО. Безумие е това, което се случва", заяви той.

Ботев е убеден, че целта на маскираните не е била обир на дома. Крадците идват призори или през нощта. На улицата има паркирани коли, видимо е, че къщата е обитавана, поясни версията си бившият зам.-министър на туризма.

"Не може да е обир в 10 часа вечерта от маскирани обирджии. Преди три дни дадох интервю за начина, по който се управлява туризма. (Той е) в ръцете на мутрите. Това е противопоказно за българските граждани и туристите", каза Ботев.

"Считам, че това, което се е случи е пряко свързано с моето интервю, получих определени съвети. Фактите са много простички. Това е близо до Евксиноград", поясни бившият зам.-министър.

Припомняме, в интервюто на Ботев се казва, че той вече не вярва на статистиката, предоставяна от Министерството на туризма.

"Данните на Николина Ангелкова и световните организации много се разминават. Това е защото управляващите не искат да изведат реална статистика колко хора почиват в България. А това се прави защото тези пари отиват в нечий джоб", заявява Ботев пред телевизия "България он ер".

Бившият заместник министър е изпратил седем въпроса към Ангелкова, но и думичка не му е било отговорено. Според него става въпрос за заинтересовани страни. По думите му публичните богатства на държавата се дават на частни концесионери, за да ги използват.

"Съсипахме българският туристически продукт. Ние почти не ходим на Черноморието си Четири години Ангелкова прави безобразия. Предстои ни да бъдем изпреварени от Албания и Македония, ако продължаваме така", заявява Ботев в интервюто преди три дни.