25-годишният варненец Стоян Янев е бил убит при наказателна акция заради преразпределение на територия за наркоразпространение в морския град, предаде Дарик радио.

Източници, запознати със случая, твърдят, че убитият е продавал наркотици за известна варненска група, занимаваща се с разпространение на наркотици, позната с името "Монопола".

Според непотвърдена информация, влезлите в заведението мъже са били наказателна бригада към една от големите наркогрупи във Варна. Тази група е известна с името „Монопола" и държи търговията и разпространението на наркотици в кварталите в морския град.

Източници твърдят, че е възможно убитият да е продавал дрога за „Монопола" и да е дължал не малко количество пари на наркопласьорите. Целта на групата е била само да пребие Янев, но при ударите с нож е засегната артерия на крака му и той е починал от кръвозагуба.

Подобни наказателни акции са факт в по големите организации у нас, занимаващи се с продажба на наркотици. Преди време имената на хора от тази групировка бяха замесени в жесток побой над собственика на заведение, намиращо се в морската градина във Варна.

Припомняме, Снощи около 23.00 часа в заведение "Елеганс" във Варна са нахлули четирима мъже.

Те пребили собственика и намушкали с нож 25-годишния барман, който е син на собственика и починал по-късно в болницата от кръвозагуба.