Маскираните момчета, били 15-годишния в София, са от футболна агитка. Според бащата на битото момче - музикантът и терапевт Желяз Турлаков, те действат като организирана престъпна група, стана ясно от думите му пред bTV.

Бащата не е 100% сигурен, че побойниците са били уговорени от друг ученик, но предполага, че той има връзка с тази ситуация.

Маскирани пребиха 15-годишно момче в София

Маскирани пребиха 15-годишно момче в София

Момчето е настанено в "Пирогов" с хематом на главата

Медицинската експертиза на пострадалото при побой 15-годишно момче в София е показала, че то е било удряно с твърди и тъпи предмети и че ударите са му причинили болка и страдание.

Турлаков предполага, че станалото е плод на конфликт между сина му и друго момче, възникнал заради момиче.

"Имаме хипотеза - съобщено е за това на органите на МВР. Най-вероятно организацията идва от ученик от съседния клас в училището, в което той учи. Три дни преди въпросния инцидент имаше друга ситуация, в която този човек беше поканил сина ми уж на приятелска среща в парк близо тук, където живее. По аналогичен начин беше дошъл със 7 души с цел да се саморазправя и да го бие. Аз по случайност бях там, намесих се и ги разтървах като си мислех, че нещата са приключили", каза Турлаков.

В неделя от СДВР съобщиха, че има задържани по случая.