Столични полицаи задържаха 63 души при спецакция в столицата, като за четирима от тях се установява съпричастността им към палежите на коли, съобщиха от МВР.

В хода на акцията са проверени 1200 коли и 2600 души, сред които 93 криминално проявени. От полицията поясниха, че мъжете са задържани за различни престъпления.

Вътрешната комисия вика Цветанов за палежите
Още...

На бул. „Т.Каблешков" в ж.к. „Гоце Делчев" около 21.20 часа снощи полицаите спрели за проверка лек автомобил „Форд Орион", в който пътували В.И. (24 г.) и И.Е. (35 г.). От колата са иззети 5-литрова туба с нафта и бутилка от два литра, съдържаща подобрител за същото гориво.

Криминалисти установяват съпричастността на двамата към умишлен палеж на автомобил, извършен на територията на Четвърто районно управление на 22 ноември.

В багажника на лек автомобил „Фолксваген Пасат" с монтанска регистрация, около 01.00 часа на бул. „П.Ю.Тодоров", са открити пластмасова бутилка с около 300 грама течност с мирис на ацетон и бензин. Проверката на колата е направена около 01.00 часа, а в нея пътували Г.Н. (32 г.), криминално проявен за кражби и 17-годишно момче.

Припомняме, пет коли бяха опожарени в Студентски град снощи на платен паркинг в близост до Зимния дворец.

Снощи 33- годишният В.Н с прякор Куката бe задържан за част от палежите на автомобили в София. Той е заподозрян за запалените автомобили в "Западен парк" в нощта на 11 срещу 12 декември.

На В.Н. е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Издирват се негови съучастници.
Действията на полицията по разкриване на извършителите на останалите палежи на леки коли в столицата продължават.

В нощта на понеделник срещу вторник бяха запалени нови три автомобила, близо до сградата на Столичната полиция. Запалени са били леки коли с марки - „Пежо", „Волво" и „Фолксваген Пасат".

Други две коли са били подпалени в столичния квартал Люлин. В 00.15 часа е подаден сигналът за първата лека кола с марка „Пежо 306", за втората с марка „Мазда" сигналът е подаден към 00.30 часа.