Майка и син загинаха при тежка катастрофа до разклона за берковското село Мездрея, съобщават от Областната дирекция на МВР-Монтана.

Произшествието е станало снощи. Ударили са се лек автомобил „Фолксваген Голф” и „Мицубиши Спейс Вагон". „Фолксваген”-ът с монтанска регистрация бил шофиран от 20-годишен мъж. В колата пътували и родителите му – на 48 и 44 години, и двамата от Берковица.

Зад волана на „Мицубиши”-то със софийска регистрация бил 59-годишен софиянец. В колата пътували двама братя от Берковица – на 60 и 56 години.

При разклона за село Мездрея при навлизане в участък с ляв завой, вследствие на несъобразена скорост, „Фолксваген”-ът навлязъл странично в насрещната лента и се ударил в насрещно движещия се автомобил.

При катастрофата са загинали 20-годишният шофьор на „Фолксваген”-а и 44-годишната му майка. Баща му е настанен в болница с опасност за живота.

Пътниците в другата кола са освободени без опасност за живота. Шофьорът им е изпробван за наркотици и алкохол, като резултатите са отрицателни, уточняват от полицията.

Причините за катастрофата все още се изясняват.