Майката на Северин Красимиров, обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова - Надежда Красимирова заяви, че той е признал вината си, съобщи Нова телевизия.

Тя работи в Германия и от там заяви, че синът й Северин е признал вината си. По-късно през деня ще бъде гледано делото му за връщане в България.

Обвиненият Северин Красимиров е говорил пред германски съд

Обвиненият Северин Красимиров е говорил пред германски съд

В Германия гледат мярката за неотклонение на задържания

Според информацията, Северин разказал пред майка си, че след рожден ден бил пиян и надрусан. Майката иска синът й да бъде съден в Германия и да излежи присъдата си в техен затвор. Надежда се опасява, че в България ще го убият.

"Той призна, че го е направил на пияна глава, бил е надрусан. Каза ми, че не помни нищо. Започна да плаче пред мен. Той не е такъв човек", разказа майката на обвинения за убийството на журналистката.

Две задочни обвинения повдигнати на убиеца Северин
Обновена

Две задочни обвинения повдигнати на убиеца Северин

Само за изнасилването може да получи между 10 и 20 г. затвор

Надежда Красимирова твърди, че синът й е с умствена изостаналост. Взимал е и хапчета, но тя спряла да му ги дава. Освен Северин, жената има още седем деца.

Припомняме, по досега известната информация Северин е роден през 1997 г. и е женен.

Все още не е ясно кога обвиняемият за убийството в Русе ще бъде екстрадиран в България. Очаква се Окръжен съд в Долна Саксония да реши това в рамките на днешния ден. Максималният срок, за екстрадиция е 40 дни, но се очаква да стане по-бързо.

Припомняме, по-рано таза сутрин председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт заяви, че заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров е дал информация по случая пред германски съд.

Преди часове бе съобщено, че Красимиров се е съгласил обвиненията срещу него да се гледат по съкратена процедура, за да бъде върнат максимално бързо в България, но не бяха предоставени никакви подробности.