Има задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова, съобщи Нова телевизия с позоваване на източници от разследването, чиито имена не се разкриват.

Според тях, извършителят е засечен въз основа на ДНК анализ, като данните са съвпаднали на 100% с намерените доказателства.

Уточнява се, че извършителят е задържан е в Германия - в град Щаде, на 60 км от Хамбург. След престъплението той избягал в Германия при майка си.
Посочва се, че информацията все е още е неофициална, властите отказват всякакъв коментар.

Мъжът е криминално проявен и е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Установено е, че той е заминал за Германия в неделя със свой приятел, след като извършил престъплението у нас, предаде БНР.
Най-вероятно жестокото посегателство срещу журналистката е свързано с моментна проява на агресия. Извършителят е познат на властите у нас с подобни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България от германските власти.

Виктория Маринова вероятно е убита от психопат

Виктория Маринова вероятно е убита от психопат

Това смята бившият директор на отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция" Ботьо Ботев

Хора в Русе твърдят, че знаят кой е задържаният. Името му е Селяйдин. Разказват, че в квартала им - "Селеметя", цял ден е имало полиция. В дома на задържания са намерени вещи, свързани с убийството.

Според информация на в. "24 часа", извършителят е Северин Красимиров.

Съобщава се, че е направил самопризнания.

По информация на Нова телевизия, задържаният е роден през 1997 година. В полицията в Русе са задържани и съпругата му, и леля му.

По-рано от ЕС и от посолството на САЩ у нас заявиха готовност да съдействат на българските власти при разследването на престъплението.

Повече информация се очаква да бъде огласена сутринта, на брифинг в Министерския съвет. Той ще бъде даден от премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Пуснаха задържания за убийството на Виктория Маринова – ДНК пробата го оневинява

Пуснаха задържания за убийството на Виктория Маринова – ДНК пробата го оневинява

Има информация за друг заподозрян…

Часове по-рано беше съобщено, че задържаният румънски гражданин от украински произход е освободен. От разследващите органи стана ясно, че той е водил скитнически начин на живот, но направените ДНК проби не съвпадат с тези, които са взети от местопрестъплението. Беше уточнено, че продължават разпитите на други лица, които могат да имат съпричастност към тежкото деяние.

Бизнесдама изнасилена и убита в Русе

Бизнесдама изнасилена и убита в Русе

Жертвата е административен директор на местна телевизия