Задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова е освободен, съобщи БНТ.

От разследващите органи стана ясно, че задържаният румънски гражданин от украински произход е водил скитнически начин на живот, но направените ДНК проби не съвпадат с тези, взети от местопрестъплението. Продължават разпитите на други лица, които могат да имат съпричастност към тежкото деяние.

Има задържан за убийството на Виктория Маринова
Обновена

Има задържан за убийството на Виктория Маринова

По неофициална информация той румънски гражданин

Според информация на Нова телевизия, има друг заподозрян за тежкото престъпление. Властите обаче отказват всякакъв коментар. След 5-часово съвещание директорът на местната полиция нито потвърди, нито отрече информацията, посочват от Нова телевизия.

Днес приятели на Виктория Маринова решиха да направят гражданско претърсване в района на убийството, но то беше осуетено от полицията, за да не бъдат унищожени важни улики, които могат да помогнат в хода на разследването.

Близките и колегите на младата жена призоваха да не се прибягва до никакви крайни мерки, затова готвените за тази вечер протест и блокада на Дунав мост не се състояха.

Около стотина души участваха в крос по обичайния маршрут, който Виктория Маринова е изминавала. Те настояха властите да предприемат мерки за по-голяма безопасност около зоните за отдих и спорт в Русе.

Полицията обяви гореща телефонна линия, на която всички граждани, разполагащи с някаква информация за тежкото криминално престъпление, могат да подават сигнали.