Виктория Маринова вероятно е убита от психопат. Това смята бившият директор на отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция" Ботьо Ботев.

Протестни шествия и бдения в памет на убитата журналистка Виктория Маринова
Обновена

Протестни шествия и бдения в памет на убитата журналистка Виктория Маринова

Десетки излязоха в Русе, Видин Стара Загора, Плевен и София

Ботев заяви пред bTV, че най-вероятно убийството на Виктория е инцидентно и не е планирано.

Все още няма задържани за бруталното убийство в Русе
Обновена

Все още няма задържани за бруталното убийство в Русе

Избледнява версията, че Виктория е жертва на професионалната си дейност

"Тук се касае до действия, инцидентни, брутални, нагли, които, ако се върна в миналото, са съпътствали почти всеки подобен случай. Имали сме случай, когато се хване извършителят и го питаш защо така - вдига рамене: "Не знам, не помня нищо. Те изпадат в екстаз, психично заболяване", спомня си Ботев.

Според него сексуалното насилие с фатален край в повечето случаи е съпътствано с изключителна наглост и бруталност, дори гавра. Криминалистът е на мнение, че мотивът е сексуален, а не грабеж.

Ботьо Ботев добави, че до убийството се е стигнало заради желанието на извършителя да прикрие деянието си, което вероятно ще се окаже, че не е първото му.

Убиецът е психопат, но малко вероятно психично болен, вярва Ботев.

Ако са използвани максимално първите часове след престъплението, по думите му, убийството на Виктория ще бъде разкрито.

Тялото на 30-годишната журналистка Виктория Маринова, която е брутално бита, изнасилена и обезобразена, беше открито в Русе в събота. Все още няма задържани за убийството. Според разследващите полицаи все повече избледнява версията, че Виктория е била жертва на професионалната си дейност.