73-годишен мъж се опита да се самозапали пред президентството около обяд, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Опитът е осуетен от дежурните полицаи около сградата. 73-годишният е носел със себе си бензин. Мъжът е разговарял с психолог в Първо РПУ, където е бил отведен.

От полицията не могат да кажат още какво е подтикнало възрастният мъж.

Припомняме, шестима души се самозапалиха в рамките на един месец.

Първият бе възрастен мъж от Велико Търново, който се самозапали на пешеходна пътека и почина малко по-късно.

На 20 февруари пък, пред сградата на общината във Варна, се самозапали 36-годишният Пламен Горанов. Драматичният акт беше в знак на протест срещу местното управление. 36-годишният мъж беше 13 дни в медикаментозна кома. Пламен почина на 3 март от полиорганна недостатъчност.

На 10 март почина и 53-годишният мъж, който се самозапали в Община Раднево. Пациентът до последно бе в изключително критично състояние в Интензивния сектор на клиниката, където медицинските му показатели бяха под непрекъснат лекарски контрол.

На 13 март пред президентството се самозапали и 51-годишният ковач от село Крайници, общ. Дупница - Димитър Димитров. Той бе приет в "Пирогов" с 25% изгаряния, като имаше циркулярно изгаряне на цялата глава, на шията, гърдите, част от врата и пръстите на ръцете.

На 18 март Бобов дол пък, пред очите на сина си, се самозапали 59-годишен миньор. Малко преди това той се е обадил на жена си, за да й каже, че се чувства безполезен за себе си и за семейството си.

Тодор Димитров се самозапали на 20 март на стадиона в село Ситово и почина на 22 март.