Разкриха убийството на млада жена в Пазарджик, съобщи БНТ.

На 27 юли около 20:00 часа управител на хотел в града подава сигнал до РУ-Пазарджик, че в коридора на хотела лежи жена в безпомощно състояние. На място медици са констатирали смъртта й, като по тялото на жертвата са намерени множество прободни рани.

Самоличността на починалата е установена - 29-годишна жителка на пловдивското село Триводици.

Вследствие на разследването е задържан и извършителят - 35-годишен мъж от град Септември - в жилището на негови роднини, където е намерено и иззето оръжието на убийството.

Година по-късно изправиха пред Темида мъж, пребил до смърт свой познат с метална гира

Година по-късно изправиха пред Темида мъж, пребил до смърт свой познат с метална гира

Подсъдимият и негов приятел разчленили тялото на починалия и го заровили във Витоша

Установено е, че той познава жертвата и преди е съжителствал с нея, като и че е с множество криминални проявя - осъждан е за кражби, телесни повреди и прокарване в обръщение на неистински парични знаци.

Под надзора на прокуратурата се води досъдебно производство, като работата по случая продължава.

По-късно на пресконференция наблюдаващият прокурор по делото Тихомир Гергов от Окръжната прокуратура в Пазарджик, директорът на Областната дирекция на МВР - Пазарджик старши комисар Даниел Бараков и старши инспектор Константин Аврониев, началник група в "Криминална полиция" при Районното управление в Пазарджик, дадоха повече подробности около убийството на жената, предаде БТА.

По думите на Тихомир Гергов най-вероятно причината за престъплението е ревност. Той обясни, че жертвата е намерена на различен етаж от този, на който е била регистрирана стаята за нощуване.

Осъдиха на 10 г. затвор мъж за опит за убийство и незаконно притежание на оръжие

Осъдиха на 10 г. затвор мъж за опит за убийство и незаконно притежание на оръжие

Той открил огън по двама души, като ранил единия от тях

Общо прободните рани са четири, като три са попаднали в белия дроб на жената, като това най-вероятно и е причината за смъртта й, продължи още Гергов и допълни, че по времето, когато убиецът и жертвата са живеели заедно не са подавани сигнали за заплахи.

Жената има четири деца, но нито едно, по документи, не е от извършителя на убийството, уточни наблюдаващият прокурор.

Тихомир Гергов каза, че 35-годишния извършител е пристигнал в Пазарджик от Септември, като е носил нож. Той е заловен около 4 часа сутринта на 28 юли. Преди една година мъжът с инициални Н.К. е освободен от затвора в Пазарджик, където е излежавал присъда за разпространение на фалшиви банкноти.

Утре прокуратурата ще внесе искане за определяне на марка "задържане под стража" по отношение на Н.К. за умишлено убийство. За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Познайник на полицията уби украинка в София

Познайник на полицията уби украинка в София

При скандал и след употреба на алкохол