Мъж ударил медицинска фелдшерка в Центъра за спешна медицинска помощ в Провадия. 30-годишния Станимир ударил шамар на лекарката, когато тя се опитала да прегледа пострадалия му приятел.

Инцидентът станал на 28 август около 23 часа в Центъра за спешна медицинска помощ в Провадия. 30-годишният мъж довел свой приятел, пострадал при сбиване в село Житница.

Жена нападна медицинска сестра в Горна Оряховица

Жена нападна медицинска сестра в Горна Оряховица

Пациентката буйствала, ругала и обиждала

Двамата мъже пристигнали в селото, за да се разправят с други хора. Когато отишли в имота на човека, с който щели да се бият, приятелят на Станимир бил ударен с арматурно желязо в главата.

След сбиването Станимир отвел пострадалия си приятел в спешния център в Провадия. Когато медицинският екип започнал да помага на ударения в главата мъж, 30-годишният Станимир нападнал медицинската фелдшерка, като й ударил плесница.

Била повикана полиция и срещу него започнало бързо досъдебно производство.

Той ще отговаря за причиняване на телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на службата му, извършено по хулигански подбуди.

Припомняме, че това е вторият случай на насилие над медицински работник в последните два дни. 

Битата мед. сестра си обича работата и остава в Спешното

Битата мед. сестра си обича работата и остава в Спешното

Циганите "винаги са специални, винаги бързат и са най-спешни", казва сестрата

Медицинска сестра от Спешната помощ в Горна Оряховица беше нападната от 53-годишна циганка по време на дежурството си. Жената изляла агресията си като удряла и ритала медицинската сестра.

Пострадалата Петя Стоянова коментира, че "Когато дойдат в спешната помощ, от ромския етнос винаги са специални,винаги бързат и са най-спешни. Това не е така - всички пациенти са специални. Подложени сме ежедневно на някаква атака от тяхна страна. Ежедневно сме заплашвани и обиждани".

Все още не е ясно дали нападателят от Провадия е от ромски произход.