43-годишен мъж от Шумен е загинал при пътнотранспортно произшествие, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 17:10 часа на пътя между селата Пристое и Царев брод и Шумен, близо до кръстовището за крайния шуменски квартал "Макак".

Лек автомобил "Рено" с шуменска регистрация навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в насрещно движеща се "Тойота" със силистренска регистрация. След удара шофьорът на втората кола 43-годишен мъж загинал на място. Екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" оказали съдействие за освобождаване на заклещите шофьори с моторна хидравлична техника. В шуменската болница са откарани 30-годишната съпруга на загиналия и 10-годишното им дете. Жената е с кръвоизлив на бъбрек, а детето - с кръвоизлив в стомаха.

Причинилият тежкия инцидент е 45-годишен и също е от Шумен. Той, съпругата му - на 41 години, и две деца - на 17 и 9 години, също са транспортирани до болницата в града. Мъжът е с гръдна и коремна травма и фрактура на левия крак. Съпругата му е прегледана, установена е контузия на гръдния й кош, след което е освободена. 9-годишното дете е с травма на крака, открита рана и луксация, а 17-годишният младеж е с контузия на бедрото, прегледан е и е освободен.

Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

Катастрофа с една жертва затвори пътя София - Русе

Катастрофа с една жертва затвори пътя София - Русе

Ударили са се два насрещно движещи се автомобила