На мъжа, задържан за убийството на майка си, ще бъде направена психиатрична и психологична експертиза.

По време на брифинг окръжният прокурор Георги Чинев оповести подробности по случая и обясни какво ще бъде предприето.

Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Установено е, че Г.Г. е използвал два ножа, за да извърши убийството. С първият от тях е опитал да пререже гърлото на майка си, но тя е оказала съпротива, което е довелото счупване на ножа. Затова Г.Г. взел друг нож, с който е нанесъл десетки удари в областта на гърба, бъбрека и краката на своята майка, което е довело до настъпване на смъртта й.

След извършване на деянието обвиняемият е съобщил на свой приятел и след това сам се е обадил на тел. 112. Установено е, че Г.Г. е употребявал наркотици от години. Съществуват данни, че е употребил дрога и в деня на убийството. Установено е също така, че обвиняемият е бил няколкократно приеман за лечение в Центъра за психично здраве в град Бургас, както само през 2023 година това се е случвало три пъти.

По първоначални данни до убийството се е стигнало, тъй като пострадалата е настоявала нейният син да се лекува и приема съответните медикаменти. Предстои по досъдебното производство да бъде назначена съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която да определи дали Г.Г. е бил вменяем по време на извършване на деянието.

Мъжът е задържан за 72 часа, като във вторник предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

24-годишен мъж ръга с нож до смърт майка си в Бургас
Обновена

24-годишен мъж ръга с нож до смърт майка си в Бургас

Той е задържан