Близки на семейството, което пострада при катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, изразиха опасения за честността на процеса срещу него

В тежкия пътен инцидент загина 6-месечно бебе, като пуснатият под гаранция политик заяви пред медиите, че другата кола се била движила с превишена скорост и го била ударила челно в насрещното.

Обвиниха Местан за катастрофата и го пуснаха под гаранция
Обновена

Обвиниха Местан за катастрофата и го пуснаха под гаранция

Той престоя в ареста 24 часа заради катастрофата, при която загина 6-месечно бебе

Братовчедът на нейния водач Юсеин обаче разказа версията на семейството пред Би Ти Ви: "Доколкото сме разговаряли с Юсеин, той твърди, че не се е движил с превишена скорост. Видял е колата (която идва от път без предимство - б.р.), но си е помислил, че господинът ще спре и ще му даде предимство. Другата кола е излязла внезапно на пътя и той просто е нямало как да избегне удара, опитал се е максимално да се изтегли вляво."

Чичото на водача подчерта, че "10 000 лв. (размерът на гаранцията на Местан - б.р.), 100 000 лв. за него са джобни пари".

Друг близък допълни: "Той е човек с повече познати, връзки - може да го изкарат невинен."

Всички казват, че Юсеин е добър шофьор и до момента не е имал проблеми на пътя. Детето му все още не е погребано - родителите са в болница с травми, макар и не животозастрашаващи.

Местан се извинява за катастрофата от ареста

Местан се извинява за катастрофата от ареста

В кратък пост в социалната мрежа пише, че е покрусен