Лютви Местан е освободен от ареста под "парична гаранция", съобщиха от държавното обвинение. 

Окръжна прокуратура-Кърджали е започнала разследване на случая. Лидерът на ДОСТ е привлечен като обвиняем за тежката катастрофа край "Маказа". Според събраните до момента доказателства може да се приеме, че обвиняемият е извършил престъплението и е причинил смърт по непредпазливост на малолетната Е.А. 

Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Забранено му е и да напуска страната. 

Разследването по делото продължава.

След освобождаването му от ареста Лютви Местан заяви пред bTV, че ако е пресякъл предимство, колата му е трябвало да бъде ударена отляво. 

"Всички с очите си трябва да сте видели, че отляво тази кола е непокътната, колата е ударена фронтално, което означава, че съм застанал вече в дясното платно и от удара колата се измества и застава фронтално, че даже леко в посока Гърция", обяснява Местан.

Той призова да се раздават предварително присъди. 

По думите му не е разговарял с пострадалото семейство, но съпругата му го е направила. 

Припомняме, лидерът на партия ДОСТ престоя там 24 часа заради тежка катастрофа на пътя към КПП "Маказа".

Пътният инцидент стана около 13.30 часа вчера на разклона за село Загорско и при него загина 6-месечно бебе, а 9-годишно дете и 28-годишна жена бяха ранени. Предполага се, че колата на Местан е излязла на главния път, отнемайки предимството на автомобила, в който са пътували пострадалите.

Лютви Местан остава в ареста

Лютви Местан остава в ареста

Той беше задържан след катастрофа, при която загина 6-месечно бебе

Вчера той беше откаран в ареста в Кърджали. Направената му проба за алкохол се оказа отрицателна.

Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там, заяви Местан при задържането си. По-късно на официалната си страница във Фейсбук лидерът на ДОСТ изказа съболезнования към близките на пострадалото семейство и заяви, че е "покрусен" от случилото се.

Очакваше се тази сутрин да му бъдат повдигнати обвинения заради пътния инцидент. Тогава обаче стана ясно, че заради предстоящите евроизбори разследването по случая може да бъде спряно, в случай че Местан се кандидатира за евродепутат, тъй като ще придобие имунитет.

Днес общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че Местан е спрял на знак "Стоп", преди да излезе на главния път.

Местан се извинява за катастрофата от ареста

Местан се извинява за катастрофата от ареста

В кратък пост в социалната мрежа пише, че е покрусен