Трафикът на бебета процъфтява, съобщава Нова телевизия. Журналистът в медията Даниела Тренчева обясни, че още 25 сделки с деца са станали, защото полицията в Гърция реагирала много бавно. Това станало, въпреки предоставената информация за адресите на трафикантите и за жените, които всеки момент се канят да продават бебетата.

Някои от жените забременяват в България, а други - в Гърция. Трафикантите направили фабрика. При липса на бебета те оплождали собствените си жени или други. Някои дори са непълнолетни. Независимо от това къде са забременели жените, те раждат в Гърция. След това бебетата се продават.

Въпреки че цените са паднали заради кризата, бебетата вървят между 5000 и 15 000 евро. По-търсени са момчетата.

Човек от бизнеса се съгласява да разкаже за схемата и да бъде защитен свидетел. Впоследствие се оказало, че хората от бизнеса започнали да го сплашват. Пламен споделя, че има семейства, които отглеждат деца, за да ги дадат за органи. Дете няма как да бъде донор.

Пламен е дал показания в Солун. Казали му, че трябва да даде показания и в Атина. Причината - че службите не могат да се свържат. Няколко дни пътува сигнал за случваща се в момента сделка от ГДБОП до ДАНС.

Някои от семействата купуват деца, защото не могат да имат, а други жени не искали да забременяват, за да не си развалят фигурата. На децата се гледало като на стока.

Делото в последните дни на миналата година е прехвърлено в Специализираната прокуратура у нас.

Съществуват съмнения за връзки на властите, както и че гръцките нотариуси са замесени в схемите.