Арестуваха младежа, който оцеля при вчерашния опит за въоръжен грабеж на инкасо автомобил в град Средец, съобщиха от Окръжна прокуратура –Бургас.

Привлечен като обвиняем и задържан е Бойко Борецов за това, че на 08 февруари 2016 г., около 09,00 ч., в Средец, Област Бургас заедо с Х. Б., който е починал по време на обира, е направил опит да ограби сумата от 125 000 лева.

Борецов е бил въоръжен с пистолет и е употребил сила. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини - срещнал е отпор.

За престъплението се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Бойко Борецов.

Според bTV Борецов бил спрян от

19-годишен младеж, който отивал към службата за пробация да положи обществено полезен труд, защото незаконно се включил в енергото. По неговия разказ, видял маскиран, „с паласка” и слаб младеж да тича насреща и решил, че ще го нападне. За това го спънал, нанесъл му един удар в главата и го оставил да лежи. Викнал полицаите и те арестували обирджията.