Минимум трима са замесени с корупция в КАТ-Благовград, началникът на Сектор Пътна полиция в Благоевград и двама "регистратори". Задържани са четирима, а ще им бъдат повдигане на обвинения. Към момента няма доказателства за организирана престъпна група, коментира пред БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Таксата за бърза регистрация е била твърда, имаме такава информация. Имаме сигнал за подобна схема от началото на годината, тези твърдения са били потвърдени и с помощта на СРС-та, затова и Окръжната прокуратура в Благоевград образува досъдебно производство за искане на откупи", добави Арнаудова.

Освен незаконно притежаван пистолет "Макаров", в задържания шеф на КАТ са намерени и 5300 лв.

Незаконен пистолет и пари са открити в кабинета на шефа на КАТ-Благоевград

Незаконен пистолет и пари са открити в кабинета на шефа на КАТ-Благоевград

От Следствието не уточняват броя на задържаните

Припомняме, вчера от Спецпрокуратурата и ДАНС нахлуха в КАТ-Благоевград. Към 15 часа с белезници на ръцете бе изведен регионалният началник на "Пътна полиция" в областния град Данаил Стоицов.

Припомняме, преди месец спецпрокуратурата проведе операция срещу корупцията в ДАИ-Благоевград. В хода на акцията бяха задържани 11 души. Те бяха отстранени и срещу тях бяха повдигнати обвинения.