Министерството на отбраната не извършва разпоредителни действия с имоти, за които има законови ограничения. Това съобщават от ведомството във връзка с появилата се информация, че МО готви за продажба гора до Западен парк в София.

Припомняме, вчера общинският съветник от Столичната община Тома Белев обяви във Фейсбук, че е поискал СО безвъзмездно да приеме 85 дка от Западния парк, стопанисвани от Министерството на отбраната, след като в началото на годината МО е обявило, че нуждата от тях е отпаднала и ги е включило в графика си за продажба.

От ведомството поясняват, че двата имота, разположени в област София-град, община "Красна поляна", кв. "Суходол", м. "Малка Коньовица", са с площ съответно 75, 755 дка и 9, 999 дка и са включени в План графика на имотите с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната, предвидени за осъществяване на разпоредителни действия през 2021 г.

Безвъзмездно да прехвърлят на София 85 дка гора до Западния парк, иска Тома Белев

Безвъзмездно да прехвърлят на София 85 дка гора до Западния парк, иска Тома Белев

МО е обявило, че нуждата от тях е отпаднала и са ги включили в графика си за продажба

Посочените имоти не граничат със Западен парк, от който са отделени с дере и вилна зона.

От МО посочват, че още през 2012 г. те са били обявени като имоти с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната, но до момента към тях не е проявяван интерес.

Преди да се предприемат каквито и да било разпоредителни действия, предстои тези имоти да бъдат обезпечени с необходимите документи, съответстващи на действащото законодателство, заявяват от ведомството.