сн. Facebook
Варненският общинар Петър Четников е открит мъртъв в жилището си, съобщи dnesplus.bg. По тялото му са нанесени 24 прободни рани.

Мъжът е намерен в банята на дома от съпругата му в 2.30 ч. в петък срещу събота.
Жената е бременна в петия месец. В банята е открит и кухненски нож. Освен нея, в жилището е била и майка й.

Според вътрешния министър  Цветан Цветанов смъртният случай във Варна е някакъв вид ритуално самоубийство.
Няма проникване на външен човек в дома. Той е посегнал на живота си в банята.

Може да е човек с психични отклонения, допуска Цветанов и е категоричен, че според  данните засега няма насилствена смърт.
Не е налице насилствено посегателство над лицето, каза Цветанов.

Според патоанатомите, заели се със случая, би могло Четников да си е нанесъл ударите с нож сам. Към това предположение ги навежда и фактът, че той се е опитал да си среже вените сам.

Най-вероятно ще се окаже, че общинарят се е самоубил.

Експертите посочват, че раните по гърдите са повърхностни и не могат да причинят смърт. Фатална се оказала раната в корема му.

Въпреки съмненията за самоубийство, близките на Четников го описват като ведър и психически стабилен човек и нямат обяснение за смъртта му, допълва moreto.net. Според тях, както и разследващите, не по-малко странно е и това, че жената на Петър не е чула нищо.

Към момента в прокуратурата още не са постъпили писмените резултати от аутопсията и не е ясно дали в кръвта на Четников има алкохол или упойващи вещества.

Засега разследването е за самоубийство, но продължават процесуално-следствените действия. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, посочиха от прокуратурата.

33-годишният Петър Четников е шеф на дирекция „Обществен ред и контрол" в районно кметство „Владислав Варненчик".

През 2007 година той е бил кандидат за общински съветник от партия „Свободен избор".