9600 литра високоалкохолни напитки и спирт задържаха митничари при проверка на регистриран обект в района на Перущица. Митническите служители контролирано са купили пет литра ракия и пет литра водка, след което са проверили за спазване на разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове.

В две складови помещения - едно подземно и едно надземно, са установени общо 12 пластмасови съда с вместимост от по един тон всеки. В тях са открити 2970 литра етилов алкохол (спирт), 3590 литра алкохолни напитки с посочени на тях обозначения - ракия, водка, мастика, както и 600 литра етилов алкохол с измерено алкохолно съдържание по обем 71%.

Откритото количество наливен спирт и алкохол от различните видове е общо 7160 литра.

Отделно митническите служители установяват и около 2420 литра алкохол, разлят в бутилки и туби. Открити са 150 стъклени бутилки без бандерол, с вместимости по 0.5 и 0.7 литра, съдържащи според етикетите им водка, мастика и ракия.

Намерени са и пластмасови туби с вместимости по 3, 6 и 10 литра, съдържащи, съгласно поставените им обозначения, водка, ракия и мастика.

Открити са и пособия за производство на алкохол, като това е извън обхвата на лиценза на обекта, който е само за складиране на алкохол и е ограничен до вино и ракия.

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор към Митница Пловдив.