Митничарите са успели да хванат търговец на нелегален алкохол, след като му направили засада и се представили за клиенти, съобщиха от агенция "Митници".

Складът е в района на село Лозенец, община Стралджа. Търговията се въртяла с обяви по интернет.

Всичко започнало с това, че служители от "Митническо разузнаване и разследване" в централното управление в София засекли подозрителна обява за продажба на алкохол в сайт за безплатни обяви.

Предали сигнала на колегите си от Митница Бургас и така се задвижила машината. Митничарите от морския град се обадили на продавача и се представили за клиенти.

Операцията е извършена на 3 януари. Разбрали се кога и къде да отидат, за да си вземат поръчаното количество.

Търговецът първо определил неутрално място за срещата, но впоследствие се доверил на "клиентите" и ги завел да си получат покупката. Така самият той ги отвел до склада с алкохол. Той се намира в пристройка в двора на къща в Лозенец.

Щом видели количеството ракия, митничарите се легитимирали и започнала проверката. Търговецът е бил задържан, а последвалата митническа проверка намерила 489 литра етилов алкохол в пластмасови бутилки и туби.

Собственикът не могъл да представи никакви документи за произход и платен акциз.

Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите ще бъде образувано административнонаказателно производство по случая.