На 23.02.2023 г. в гр. Луковит, митническите служители от Сектор "Оперативен контрол - Свищов" в ТД Митница Русе са извършили проверка на частен дом. Проверката е установила нерегистриран казан за изваряване на етилов алкохол. Митническите служители са открили и 700 литра течност, с вид и мирис на етилов алкохол, в различни туби с различна вместимост. На разследващите органи не са предоставени документи за заплатен акциз, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове. По случая е образувано досъдебно производство и намереното количество алкохол е иззето.

В периода 18.01-15.02.2023 г. са иззети още 1455 литра алкохол без заплатен акциз. Митническите инспектори от отделите "Оперативен контрол" в ТД Митница Русе са установили поредица от нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове. При извършените митнически проверки е задържано съоръжение за изваряване на етилов алкохол. По случаите са образувани две досъдебни производства и са съставени седем акта за установяване на административни нарушения.

Над 2300 литра е общото количество на задържания наливен алкохол без документи за платен акциз, от ТД Митница Русе, от началото на годината.

Иззеха 1000 литра нелегален алкохол в Средец

Иззеха 1000 литра нелегален алкохол в Средец

Стоката е открита в частен имот