920 блистера с 1840 таблетки контрабанден сексуален стимулант „CIALIS" (TADALAFIL) заловиха митническите инспектори на пункт „Малко Търново" при проверка на влизащ в страната от Турция туристически автобус, съобщиха от Агенция „Митници."

Автобусът с турска регистрация превозвал пътници по редовен маршрут от Турция за Румъния през България. При направена проверка контрабандните хапчета са открити в кашон от минерална вода в багажното отделение на автобуса. Задържаното лекарство е във фабрични опаковки с по две таблетки по 2 mg на блистер и има пазарна цена над 50 000 лева.

В автобуса са открити още 7800 къса (390 кутии) цигари без акцизен бандерол с търговски марки „ASHIMA" и „MARBLE", скрити във фабрични кухини около тоалетната и машината за кафе

Контрабандните хапчета и цигари са пренасяни от единия от шофьорите на автобуса - 31-годишен румънски гражданин от гр. Констанца. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Митничарите пресекли още пет опита за контрабанден внос на цигари, тютюн и търговски стоки от Турция през „Малко Търново" и „Лесово". Задържани са 13 200 къса (660 кутии) цигари без акцизен бандерол, 15.500 кг насипен тютюн, 110 опаковки контрабандни парфюми и 31 недекларирани спортни комплекта с фалшифицирана марка „Адидас". И петимата нарушители са български граждани, които са санкционирани с актове за митнически нарушения.